Ajankohtaista

8.10.2018

PÄÄSEVÄTKÖ LEMMIKIT MUKAAN LOMAMÖKKIIN?

Mietitkö, pääsevätkö lemmikit mukaan lomamökkiin? Ei hätää, meille Silfvastas Holiday Homes -lomamökkeihin voit ottaa lemmikkisi mukaan. Ei tarvitse pohtia, mistä löytyisi hyvä hoitaja loman ajaksi? Meillä on kaksi mäyräkoiraa ja kaksi kissaa talossamme, joten ymmärrämme sinua oikein hyvin.

Koirat ovat koiria, koirat ovat erilaisia

Asikkaan mäyräkoira lomamökissä Boxeri neito huoneisto Honeyn kuistilla Syntymäpäivää viettämässä lomamökissä monirotuinen vesseli Pieni valkoinen Villa Hennassa

Pieniä ja arkoja

Pieni ruskea mäyräkoiruli kaivautuu peiton alle ja ihan liki. Tomppa haluaa olla sylissä, lähellä. Lieneekö isäntä saanut hemmottelemalla siitä sellaisen vauvan, tiedä häntä. Voihan se olla luonteeltaankin niin hellyyden kipeä. Vieraiden suhteen Tomppa on arka ja pelokas, siksi se haukkuu niskakarvat pystyssä ja piiloutuu omistajan jalkojen taakse. Vähitellen se kuitenkin rauhoittuu tajutessaan, että tilanne on hallinnassa.

Suurempia ja tuttavallisia

Hani viihtyy omissa oloissaan ja viettää pitkät ajat ulkona ikään kuin tarkkaillen maailman menoa. Välillä ponkaisu tielle, jos siellä joku liikkuu. Huh, se on pelottavaa, koska tiellä kulkee myös moottoriajoneuvoja. Kun vieraita saapuu pihaan, on Hani ensimmäisenä tervehtimässä tulijoita. Se on lasten lemmikki lempeän luonteensa vuoksi. Tykkää ruuasta ja viihtyy siellä, missä grillataan.

Lemmikkimme Tomppa ilta-auringossa Silfastas talon kuistilla

Toinen tykkää lämmöstä

Tomppa hakeutuu lämpöön. Kun aurinko paistaa ja valo osuu lattiaan, niin siitä kohdasta löytyy Tomppa. Ihmisen syli on lämmin, samoin peiton alla. Hanin lämmintä turkkia vasten on mukavaa painautua.  Hani onkin alusta alkaen ollut kuin emo Tompalle.  Ikävä tosiasia on kuitenkin, että välillä on pakko piipahtaa ulkonakin, vaikka se ei ole kovin kivaa, varsinkaan jos on viileää. Nopeasti pissalle ja sitten pikkujaloilla kipin kapin portaat ylös ulko-ovelle ja sisään.  

Toinen tykkää viileästä

Kun sisällä on ollut kovin kuuma, hakeutuu Hani johonkin viileään paikkaan. Silloin pieni jää yksinään ja vaille lämmintä Lemmikkimme Hani kaunotar lähimetsässä Silfvastas Holiday Homesvieruskaveria. Voi, mikä poru siitä syntyy, nyyhkytystä ja vinkumista, teräviä haukahduksia oviportin takana. ”Pappa, tule hakemaan minut.” Eikä auta muu kuin ottaa se viereen, ellei halua valvoa kuunnellen sydäntä raastavaa vikinää.

Aina ei suju ongelmitta

Nelisen vuotta sitten talon alkuperäiset koira-asukkaat joutuivat sopeutumaan uuteen tulokkaaseen reviirilleen. Saku tuli taloon. Koko jengi oli tietysti samassa vuoteessa kanssamme. Jossakin vaiheessa alkoi Tomppa osoittaa aggressiivisuutta koiravanhukselle ja tilanne kärjistyi tappeluihin. Siinä rytäkässä meni kynsiä niin talon isännältä kuin Sakultakin. Piti miettiä, miten homma hoidetaan. Tomppa ja Hani joutuivat väistymään toiseen rakennukseen. Meillä oli silloin kissa, joka asui studiossa ja joka tuli toimeen hyvin näiden kahden kanssa. Eli kolme sinne ja vain vanhus nukkui sisällä lattialla sängyn vieressä.

 Aika olla yhdessä ja aika on erota

Rakas lemmikkini Saku Parsson Russel SilfvastasTuli se kesäkuinen arki-ilta pari vuotta sitten, jolloin oli aika jättää jäähyväiset.  Minun ja koirani Sakun liki 16 vuoden yhteinen taival tuli päätökseen. Se oli kova paikka, vaikka olikin odotettavissa. Vielä nytkin nähdessäni siitä valokuvia, kyynel tulee silmäkulmaan. Paljon muistoja, monet metsäretket ja palloleikit. Saku Charmander oli aina valmis lähtemään ulos kanssani. Lenkkiseuraa kaipaan, siksikin olen haaveillut uudesta koirasta. Marraskuussa sitten tulee uusi lapsukainen taloon: jackrusseltyttönen.

Koira kuuluu perheeseen arkena ja lomalla

Sinä asiakkaanamme, sinulla on lupa ottaa lemmikit mukaan lomamökkiin. Toki voi olla riski jollakin allergiseen reaktioon, jos mökissä on oleillut koira tai kissa.  Tähän mennessä on ollut onneksi vain yksi tapaus, jossa lapselle ilmaantui iho-oireita. Olemme tiedottaneet  asiakkaitamme, että täällä saa olla eläimiä. Lomamökkiä valitsevien asiakkaiden tulisi ottaa tämä huomioon, jos perheessä on allergiaa. Koiravieraiden jälkeen toki on kiinnitettävä enemmän huomiota perusteelliseen siivoukseen.

Siispä, ei kuin hännät heilumaan! Tervetuloa isot ja pienet ja siltä väliltä olevat lemmikit mukaan lomamökkiin Silfvastas Holiday Homes’iin!

21.8.2018

Lomamökki – ei vain lomailuun

Vuokramökkiin itä-Uudellamaalle

Lomamökkimme voit vuokrata muulloinkin kuin kesällä. Tämäkin kesä alkaa kallistua syksyyn. Kuitenkin vielä on edessä kenties kauniita päiviä ja lämmintäkin. Onko sinulla vielä lomaa jäljellä? Ehkä olet ajatellut viettää viikonlopun mökkeillen työrupeaman jälkeen?

Oletteko etsineet paikkaa järjestää porukalla palaveri ja viettää yhdessä iltaa tai olisiko kiva juhlia vaikka syntymäpäiviäsi uudenlaisessa ympäristössä?

Elämyksiä

Kuvittele istuvasi viehättävässä grillimökissä elokuun illan tummetessa, grillihiilten hehkussa kypsyy maukas ateria. Nautit hyvästä ruuasta ja juomasta leppoisassa seurassa. Aika pysähtyy, ympärillä vallitsee hiljaisuus ja rauha.

Sauna Villa Anne vuokramökkiHenkilökohtaisesti palaan lapsuuden muistoihin, kun haistan puusavun tuoksun, kun saunaa lämmitetään. Koen kodikkaan tunnelman. Täällä voit kokea sitä samaa. Saunan pehmeässä löylyssä ihmisen koko olemus uudistuu. Saunan kuisti jouluna

Onko kauniimpaa juhlavampaa näkyä kuin syksyinen kirkas tumma yötaivas? Kun istut saunan jälkeen kuistilla ja katsot tähtiä, niin lumoudut siitä, miten valtavan paljon niitä todella on. kaupungin valot eivät ole täällä estämässä niiden näkemistä. Välillä voit tuntea kuinka ikään kuin avaruus soisi.

Lomamökistä metsän syliin

Mitä sinulle merkitsee luonto ja siellä liikkuminen? Itse olen aina rakastanut metsässä vaeltamista eri vuodenaikoina. Keväällä lumoaa heräävä luonto ja hento vihreys, lorisevat purot ja saapuvat muuttolinnut. Silfvastas Holiday Homes Kaj lemmikkeineen

Kesällä kypsyvät marjat, mustikat ja vadelmat. Puiden latvoissa humiseva tuuli rauhoittaa sisintä.

Syyskesällä mättäillä loistavat punaiset puolukat. Syksyn kirpeys ja värikkäät lehdet. Sienisato odottaa poimijaansa.

Talvella lumisen metsän taomainen lumous. 

Vaikka täällä ympäristö on laakeaa peltomaisemaa, niin voit löytää tiesi metsän hellään syliin. Päävaltatien yli polkupyörällä olet siellä muutamassa kymmenessä minuutissa. Toki autollakin sinne voit mennä.

Onko sinulla koiraystävä tai kenties useampikin? Metsä on oiva paikka ulkoiluttaa koiria. Ne suorastaan rakastavat kulkea siellä, onhan siellä aivan uusi hajumaailma ja paljon uutta koettavaa.

Hiljaa lipuen järven pintaa

Miltä tuntuisi olla veneessä peilityynellä järvellä syyskesäisen auringon kimmeltäessä veden pinnalla?

Vene lipuu hiljakseen joko soutaen tai pienen sähkömoottorin kuljettamana. Annat ajatustesi vain vaellella kuin pilvet taivaalla. Olet juuri siinä hetkessä ja nautit. Tuliaiseksi retkeltäsi voit kenties tuoda kalasaaliinkin.

Itä-Uudenmaan kulttuuria

Lomamökistä tekee mieli välillä sivistyksen pariin. Oletko jo kulkenut Lapinjärven kulttuuripolkua? (https://www.lapinjarvi.fi/fi/palvelut/matkailu_ja_vapaa-aika/kulttuuripolku). Lapinjärven kirkonkylä on valittu valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen joukkoon?

Helsingistä itään, kaakkois-Suomessa löydät monta tutustumisen arvoista kohdetta. (https://www.helsingistaitaan.fi/kulttuuria-lapinjarvella).

 

Lomamökkimme voit vuokrata kaikkina vuodenaikoina. Valittavanasi on kolme vaihtoehtoa tarpeittesi mukaan: Villa Anne, Villa Henna ja lomahuoneisto Honey!

Olipa sinulla millaisia suunnitelmia tahansa, loma, palaveri, rentoutuminen, niin toteuta ne täällä Silfvastas Holiday Homesin puitteissa. Suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva, mukava ja viihtyisä hetki luonamme.

 

 

2.7.2018

Lomalle itä-Uudellemaalle Villa Hennaan

Itäinen Uusimaa kiinnostaa

– Hei, täällä puhuu se rouva, joka kyseli Villa Hennasta eilen.

– Hei vaan. No, mitä mieltä perhe oli?

– Kyllä me olisimme mielellämme tulossa teidän mökkiinne. Vahvistan siis näin varauksemme.

– Hienoa, tervetuloa. Olisiko sinulla vielä jotakin kysyttävää?

– Lapset olivat kiinnostuneita tietämään, mitä siellä voi tehdä.

Puuhailua Pukarolla

– Hyvän sään vallitessa piha-alueella voi pelata frisbee-golfia tai sulkapalloa, tikkataulukin löytyy mökin pihalta. Olemme koonneet myös pienen kirjaston, josta voi lainata lukemista, kirjoja ja Aku Ankkoja sekä lautapelejä.  Villa Hennan rannassa on vene, jolla voi lähteä soutelemaan joelle. Polkupyöriäkin löytyy, joten hypätkää satulaan ja tutustukaa ympäristöä.

– Millaiset uintimahdollisuudet siinä joessa on? Vesi näyttää tympeän ruskealta. Onko se uintikelpoinen?

Pukarolla Taasianjoen vesi on uintikelpoinen  Silfvastas Holiday Homes Taasianjoki soutuvene

– Joen veden ruskea väri johtuu savisesta maaperästä, mutta itse vesi on melkoisen kirkasta ja uintiin ihan hyvä. Rannassa on laituri, josta pääsee portaita pitkin veteen. Vesi virtaa jatkuvasti, joten se on raikasta ja viileää. Joki on siinä kohden muutaman metrin syvyinen.

– Mieheni on innostunut kalastamisesta, samoin pojatkin. Onko joessa kalaa?

– Joesta saa pikkukaloja, mutta Lapinjärven kirkonkylän (noin 4 km) lähellä on samanniminen järvi. Siellä meillä on myös vene ja tarvittaessa sähkökäyttöinen perämoottori. Sieltä ovat saaneet isompia kaloja, jopa kuhaakin. Kalastuvälineitäkin löytyy.

Itä-Uusimaa Lapinjärven rantamaisema Perhe lomalla itä-Uudellamaalla souturetkellä Lapinjärvellä.

Tutustumassa ympäristöön

– Kaakkoinen Suomi on meille uusi kohde. Osaatko kertoa, missä paikoissa siellä voisi vierailla?

– Täältä Kymenlaaksossa löytyy mukavia päiväretkien kohteita. Kouvolassa on Tykkimäen huvipuisto, joka voisi olla lapsille kiinnostava kohde. Porvoon vanha kaupunki, samoin jokiristeily ovat varmaan ihan mukavia kohteita. Kotkassa on kauniita puistoja, sinne on nykyään hyvä tie ajella. Lappeenranta matkailukohteena voisi myöskin kiinnostaa (mm. Kehruuhuone). Repoveden kansallispuisto tarjoaa hyvät retkeilymahdollisuudet.  Esitteitä näistä kohteista löytyy myös mökistä.  Kaakkois-Suomi Lappeenranta kehräämö tuhmien naisten rangaistus

Reittiohjeita ja muutakin

– Mitä kautta teille on helpointa tulla pääkaupunkiseudulta?

– Ajelette valtatie E6:a 100 km Kouvolan suuntaan. Hyvä maamerkki on K-Neste Pukaron paroni, jonka kohdalta käännytään vasemmalle. Pellon takana näkyy keltainen suuri talo.

– Nykyajan tekniikka hoitaa opastuksen: Navigaattori ohjaa perille. Osoitehan on Pukarontie 292.

– Näin on.

– Miten maksu hoidetaan? Onko se tuo netissä mainittu hinta?

– Kesän ajan on voimassa 10%:n alennus. Maksaa voi käteisellä tai kortilla

–  Selvä. Tapaamisiin elokuulla! Aurinkoisia kesäpäiviä.

–  Kiitos samoin. Tervetuloa koko perheenä tänne Silfvastas Holiday Homes’n maisemiin!

 

29.6.2018

Villa Henna – vuokraa perheellesi

Taasianjoen ranta Villa Henna vuokraa maalta

Kesäloma lähestyy. Mitenhän sen tänä vuonna viettäisimme? Mitäpä, jos vuokrattaisiin mökki. Löytyisiköhän kohtuullisen matkan päästä sellainen perheelle sopiva, siisti ja hyvin varustettu  asumus. Niin, koirakin kuuluu perheeseemme, joten pitäisi olla sellainen paikka, johon se voisi tulla mukaan.

Tutkailenpa Googlesta. Mikähän tuo Silfvastas Holiday Homes oikein on? Katsotaan ja tutkitaan, mitä he tarjoavat. Kotisivut ainakin näyttävät mukavilta ja sieltä löytyy hyvää tietoa. Kohtuullisen matkan päässä näyttäisi olevan, noin 100 km, Helsingin suunnasta.

Täällä on yhteystiedot, joten soittelenpa heille ja kyselen hieman lisää vuokramökeistä, varsinkin tuosta lomamökki Villa Hennasta.

Ystävällinen ääni vastaa puhelimeen

–  Silfvastas Holiday Homes. Miten voin auttaa?

Näin keskustelumme eteni

– Hei,  soittelen täältä pääkaupunkiseudulta. Kesälomamme alkaa piakkoin ja haluaisimme vuokrata mökin viikoksi. Onkohan teillä vielä mökkiä vapaana 1.-7.8.?

– Ensinnäkin, kiva, että paikkamme herätti kiinnostuksenne. Kiitos yhteydenotosta. Kuinka monta asukasta olisi tulossa?

– Meitä on minä ja mieheni sekä 6- ja 9-vuotiaat lapset.

– Siis pieni perhe! Villa Henna on varmaan teille juuri sopiva vuokramökki. Odotatko hetkisen, niin tarkistan kalenterin. Mökki näyttää olevan vapaana haluamananne ajankohtana. Vuokramökki Villa Henna Silfvastas Holiday Homes

-Katselinkin kotisivuillanne tuota mökkiä. Se vaikutti oikein kivalta.

– Niin, se on viihtyisä ja siisti mökki, kuten muutkin vuokratilamme. Sisäremonttia tehtiin viime maaliskuussa. Mökissä on tilava tupakeittiö, makuuhuone ja peseytymistilat. Lisäksi siellä on oma sähkösauna.

– Ai niin, saako teille tuoda pienen koiran mukana?

– Karvaiset eläinystävät ovat tervetulleita, joten ottakaa vain mukaan. Meillä itsellämme on kaksi mäyristä, iso pitkäkarvainen ja pieni lyhytkarvainen.

– Kaipaisimme omaa rauhaa, joten miten lähellä siinä on muita rakennuksia tai asukkaita?

– Isolla puutarhamaisella pihalla on meidän kotitalo. Noin 50 metrin päässä pensasaidan erottamana on Villa Anne, toinen vuokramökkimme. Joen toisella puolella on naapuritalo, joka jää kesällä puiden taakse piiloon. Iso ulkokuisti antaa joelle ja pelloille päin ilta-auringon puolelle. Talon edessä on reilunkokoinen nurmikkoalue.

– Minua kiinnostaisi tietää, millaiset nukkumispaikat mökissänne on. Miehen selkä välillä oireilee, joten tukeva sänky on tarpeen

– Mökissä on erillinen makuuhuone, jossa on hyvä joustinpajalla varustettu parisänky. Tupakeittiössä olevasta sohvasta saa nukkumispaikat kahdelle. Tarvittaessa sinne mahtuu myös lisävuode. Kaikki muut vuodevaatteet paitsi lakanat kuuluvat hintaan. Liinavaatemaksu on 10€/setti, jonka voitte säästää ottamalla omat lakanat mukaanne.

Lomamökki Villa Henna, keittiö ja oleskelutilaVuokramökki Villa Hennan makuuhuoneen parivuode

– Mökissä näytti olevan hyvä keittiö kaikkinen tarpeellisine laitteineen, kuten kahvinkeitin, leivänpaahdin jne.

– Kyllä, se on hyvin varustettu ja toimiva.  Tunnelmaa ja viihtyisyyttä luo takka varsinkin sateisena päivänä. Mökin vieressä on vapaasti käytettävissä tilava, valoin varustettu grillikota. Hiilet ja sytytysaineet löytyvät talon puolesta.

– Tosi kivalta kuulostaa. Keskustelen vielä perheeni kanssa.

– Sopii, teen teille ennakkovarauksen. Pyydän ystävällisesti, että ilmoitatte päätöksestä viimeistään kahden vuorokauden kuluessa.

– Teemme näin. Kiitos!

– Kiitos ja kuulemiin.

24.6.2018

Laboratoriosta Silfvastas -vuokramökkiin Uudellemaalle

Elämä on seikkailu

Syksyistä lähiympäristöä, osmankäämit kukkivatEipä tiennyt tämä ihmislapsi noin kuusi vuotta sitten, mihin elämän polut häntä kuljettavat. Millaiseen ympäristöön asetetaan, millaiset tehtävät ja työt odottavat eläkeläispäivinä.

Viitisen vuotta sitten tuli vastaan mies, joka toi naisensa niin maaseudulle kuin maaseutu vain olla voi. Kuitenkin voi todeta: Maalta olen minä lähtenyt ja maalle olen palannut. Tässä välissä liki neljäkymmentä vuotta kului Espoossa, osin Helsingissäkin.

Alussa oli tosi vaikeaa sopeutua näihin laakeisiin maisemiin. Se oma sielunmaisema kun on itäsuomalainen: järvet, metsät ja kukkulat. Kyllähän toki sopeutumisella uuteen ihmissuhteeseenkin on ollut omalta osaltaan haastavaa. Täällä kuitenkin ollaan, eikä muuta voi!

Työura kohdistui tavallaan asiakkaan sisäpuoleen, jos niin voisi sanoa, ts. kliinisen laboratorion kemistiasiantuntijana hormonianalytiikassa. Nyt on kuvio muuttunut siten, että asiakkaat ovat kokonaisvaltaisesti työn kohteena, luoda heille puitteet, joissa voivat kokea olevansa tervetulleita ja paikka, jossa viihtyvät. Yrityksen Silfvastas Holiday Homes toimialue mökkivuokraus tuo paikalle lomalaisia, ohikulkumatkalla yöpyjiä. Keikkatyöläisiäkin on majoittunut pidemmäksikin aikaa.

Herätys, Silfvastas -väki

Miina-kissa

Täytyy todeta, ettei näin eläkepäivillä ollessa ole kertaakaan tullut mieleen, miten saada aika kulumaan. Aamulla kello 7-8 ylös sängystä töppöset lattiaan. Sitten kaksi koirulia ulos aamupissalle. Kissat, Miina ja Manu liehuvat sinne sun tänne ja naukuvat ikään kuin sanoen: ”Anna jo, mamma sitä sapuskaa.” Hyvä, että ehtii sen lautaselle laittaa, kun ensimmäinen hotkaisu on jo suussa. Tomppa ja Hani odottavat kauniisti silmät pyöreinä omaa annostaan.

Usein pappa, eli Kaj, on keittänyt jo aamupuuron ja laittanut kahvit valmiiksi. Siinä sitten päivä käynnistyy uutisia kuunnellen.

Reippahasti käypi askeleet

Heti aamulla tarkista sähköpostit ja muut viestimet, olisiko tullut mökkivuokrauksia, tai ikävämpi puoli: peruutuksia.

Kalenterit ovat tämän homman tärkein kohde. Vältä päällekkäisiä varauksia, muuten ollaan hankaluuksissa, koska pitää löytää asiakkaalle tilalle joku muu kohde. Muista myös purkaa ennakkoon tehdyt mökkivuokraukset, jos asiakkaat eivät tulekaan. Muista päivittää kaikkien kumppaneiden kalenterit.

Muistithan siivota lomamökit edellisten asiakkaiden jäljiltä! Onko kaikki muuten kunnossa, lämpötilat, tarvikkeet WC-paperista pyyhkeisiin.

Toimistosihteerinäkin

Hoida hinnastot ajan tasalle kaikkiin tarvittaviin paikkoihin. Tee vuokratarjoukset. Laskuta mahdolliset vuokrat.

Digi-digi, kaikuu päässä! Markkinoi koko ajan. Päivitä somea ja muuta mediaa. Kirjoita juttuja, Arkisia tarinoita tai kotisivujen blogia. Kuuntele ja katsele webinaareja saadaksesi ymmärrystä aiheeseen.

Entisestä elämästä ja toimesta on tullut onneksi valmiudet käyttää tietokonetta ja erilaisia ohjelmistoja. Kyllä moni asia on täytynyt kuitenkin oppia ”kantapään korkeakoulussa”, yrityksen ja erehdyksen kautta.

Tällä alalla ei voi jäädä toimettomaksi, vaan sinun pitää ideoida koko ajan jotakin uutta, erilaista kuin muilla on. Mainostamista eri kanavissa jatkuvasti, jotta yrityksen tunnettavuus leviää.

Sihteeri toimii varsinaisen kirjanpitäjän apulaisena kirjaten kaikki laskut ja tulot taulukkolaskentaan

Puuha-Pete ja Touhu-Tiina vauhdissa

Kesällä Puuha-Pete niittää nurmikoita, maalaa kuisteja, istuttaa pensaita. Hän huomaa joka hetki jonkun kohteen, joka kaipaa korjausta. Touhu-Tiina hoitaa kukkapenkkejä, kitkee ja kastelee, lakaisee pihaa.  Aina on jotakin puuhaa ja touhua isolla pihalla. jotta se näyttää hoidetulta. Onhan se ensimmäinen kohde, jonka paikalle tulija huomaa. Liisa silfvast Silfvastas Holiday Homes puutarhurina

Kaksi koppaa siivousvälineitä mukaan ja suunta lomamökkiin laittamaan paikkoja kuntoon. ”Oih, vau, ihanaa!”, kuuluu ihastuksen huokauksia, kun asiakas astuu sisälle vuokramökkiin.

On se vaan ihmeellistä, miten loistavasti ollaan onnistuttu. Huipulla pysyminen (9,5 pistettä) on vaatinut työtä ja vaatii sitä jatkossakin.

Elämä on nyt, tässä ja nyt

Tämä työ ja touhu pitää mielen virkeänä. Elä tässä ja täällä täysin palkein. Ota arjesta kiinni, juhlista sitä välillä mukavassa seurassa iloiten.

Olisi mukava nähdä sinut täällä Lapinjärven Pukaron kylässä.

Tule tekemään tuttavuutta ja vietä leppoisia hetkiä Silfvastas Holiday Homes vuokramökeissä.

 

 

14.6.2018

Vuokraa lomamökki, suuntana itä-Uusimaa

Lapinjärvi Pukaro Taasianjoki Silfvastas Holiday Homes

Odotatko innolla ja kärsimättömänä, että pääset kesälaitumille? Jotkut nyppivät kammasta piikkejä päivä päivältä seuratessaan  jäljellä olevia päiviä odottaessaan loman alkua.  Joku tuttu on laittanut facebook:iin laskurin nähdäkseen sekuntien tarkkuudella ajan loman alkuun.

Meillä on ollut ihana toukokuu tänä vuonna. Hellepäiviä on osunut kuukauteen enemmän kuin niitä on yleensä keskimäärin koko kesänä. Onnellinen olet sinä, jonka vuoro oli lomailla juuri silloin. Luonto on antanut parastaan, lämpöä ja kaiken kukkaloiston.

Lomalla on hyvä vaihtaa kokonaan ympäristöä, mikäli se on mahdollista. Silloin pääsee arkikuvioista ja työasioista parhaiten eroon eikä mieti tekemättömiä töitä. Millainen on sinun toivelomasi?

Mökki, sauna ja onki

Suomalaisena kuulut kenties siihen kansanosaan, joka viettää lomansa omalla tai sukunsa mökillä. Ei suinkaan hassumpi tapa lomailla. Istut kesäiltana laiturinnokassa narraamassa pikkukaloja, ei kiirettä mihinkään. Ajatuksesi vaeltavat kuin poutapilvet kesäisellä taivaalla. Rentoa elämää!

Välillä saattaa toki sukua ja tuttavia pörähtää pihaan. Kivahan se on tavata, mutta voi käydä pahimmassa tapauksessa niin, että joudutkin passaamaan koko sakkia. Vierailijat ovat kuin olisivat tulleet hotelliin. Kiristelet hampaitasi ja toivot, että olisit jossakin muualla.

Koti pyörien päällä

Minun lapsuudessani meillä oli tapana  vanhempieni ja veljeni kanssa lähteä kiertämään autolla Suomea. Teltta, makuupussit, evästä ja kaasukeitin mukaan Anglian takakonttiin ja menoksi. Aika monessa paikassa tulikin käytyä. Nykyään ei kai kukaan telttaile, no ehkä nuoret jossakin festareilla. Kenties sinulla onkin matkailuvaunu, joka on kuin liikkuva koti ja sen voi sitten illan tullen parkkeerata sopivaan paikkaan. Matkailu avartaa ja onhan omassa maassamme paljonkin tutustumisen arvoista.

Ehkä nyt tekisitkin toisin!

Kaikilla ei ole kesämökkiä eikä matkailuvaunua. Yksi vaihtoehto onkin vuokrata loma-asunto. Ei sen tarvitse olla kaukana eikä siitä tarvitse maksaa huikeita summia.

Oletko kuullut joskus nimen Silfvastas Holiday Homes? Mitäpä, jos tulisit tutustumaan meihin. Me eläkkeellä oleva pariskunta pyöritämme matkailuyritystä täällä itäisellä Uudellamaalla, Lapinjärven kunnassa valtatie E6:n varrella.

Täällä entisen maatilan suurehkolla tontilla Taasianjoen varrella seisoo kaksi hirsimökkiä, Villa Henna ja Villa Anne, jotka olemme kunnostaneet ja varustaneet todella viihtyisiksi. Puulämmitteinen sauna antaa sinulle nautinnollisia hetkiä.  Illalla istuskelet kuistilla kuunnellen satakielen kaunista laulua tai sepelkyyhkysen pulputtavaa kujerrusta. Auringon lämmin hehku sen laskiessa peltojen taakse hivelee silmiä. Hiljaisuutta ja rauhaa, lepoa sieluun saakka!

Täältä käsin voit lähteä tutustumaan moniin Kymenlaakson tarjoamiin nähtävyyksiin. Tykkimäki, Aqvapark, Verla ja Repovesi,  vanha kaupunki Porvoossa ja jokiristeily, Lappeenranta hiekkalinnoineen ja muine nähtävyyksineen kuten Kehräämö sekä Kotka puistoineen ovat kokemisen arvoisia. Päivän retken jälkeen saunomaan, sitten mökkiin lepäämään ja odottamaan seuraavan päivän seikkailuja.

Paikan päällä on mahdollisuus soudella joella, pelata sulkapalloa, frisbee-golfia tai heittää tikkaa. Grillimökeissa valmistuu mukavasti kesäateria. Koko piha-alue on vapaasti käytettävissäsi.

Ethän halua maksa liikaa mökkilomastasi

Taasianjoen ranta Villa Henna vuokraa maaltaTäällä olet vieraanamme enemmän kuin vain asiakkaamme. Meille on ilo tarjota parastamme ja saada sinut viihtymään. Vuokrahintamme ovat kohtuulliset eivätkä toivon mukaan rasita lomabudjettiasi kohtuuttomasti. Neuvotellakin voidaan sopivasta hinnasta. Ensinnäkin maksat vain yöpymisestä eikä henkilöluvun mukaan. Toiseksi hintaan sisältyy monenlaista ilmaista palvelua, kuten polkupyörät, sauna, grillit jne.

Pakkaa porukka autoon ja suuntaa keula kohti Silfvastas Holiday Homes’a!

HelsinkiEast odottaa! Täällä olemme valmiina sinua varten!

 

 

1.6.2018

Maailma ei lopu kotipesään eikä Silfvastas Holiday Homes -vuokramökkeihin!

Silfvastas Holiday Homes lomalle maalaisidylliin vuokraa mökkiMitä sinulle tulee mieleen paikasta itäinen Uusimaa? Ehkä tiedät Vaalimaan rajan ylityspaikan. Rajaseutua siis, onhan rajalle matkaa vain noin 300 km.

Oletko koskaan tutustunut tämän alueen tarjoamiin matkailukohteisiin? Paljon löytyy mielenkiintoista ja kokemisen arvoista näkemistä.

Pukarolta noin 15 km:n kuutostietä kohti Kouvolaa sijaitsee Arboretum Mustila, Suomen suurin puulajipuisto, jossa on merkittyjä kävelyreittejä yhteensä 3 km, luontopolku ja pikkupolkuja. Juuri tällä hetkellä voi siellä ihailla alppiruusujen ja atsaleoiden eri väristä kukkaloistoa. Retken jälkeen kahvilaan, viinitupaan tai puutarhaostoksille.  Ei ollenkaan pöllömpi valinta.

29.5.2018

Oli aika muuttua -vuokramökin Villa Hennan uusi ilme

Me ikäännymme ja tarvitsemme huoltoa ja kunnostusta. 

Rakennus voi olla kuten me ihmiset, eli aika tekee tehtävänsä ja jättää jälkensä. Näin oli myös Villa Hennan kohdalla,jonka sisätilat kaipasivat kohennusta. Mäntypuiset hirret olivat muuttuneet pikkuhiljaa punertaviksi saaden aikaan ankean, hieman likaisen vaikutelman. Vaalea läpikuultava lakka sai ihmeitä aikaan. Sisäkattojen maalaaminen valkoisiksi ikään kuin nosti asumuksen katon korkeammalle. Käytössä kulunut lattia naarmuineen peittyi kauniin harmaan maalikerroksen alle. Saunan ja peseytymistilan seinissä ja katossa on nyt aikaisempaa syvempi ruskea sävy.  

Ikkunoiden puitteet maalattiin uudestaan ja nyt ne tulevat nyt paremmin esille. Kun uudet musta-valkoiset ikkunaverhot korvasivat vanhat verhot, oli mökin ilme aivan uusi! Makuuhuoneeseen oli hankittu jo aiemmin kunnon täysimittainen parivuode joustinpatjoineen. Keittiökalusteita tullaan uusimaan pikkuhiljaa, uusi jääkaappi ja suurempi, pyöreä ruokapöytä.

Peltonäkymää on avarrettu raivaamalla rannasta ylimääräistä kasvillisuutta pois. Auringonlaskua voit ihailla kuistilla istuskellen tai voit juoda vaikka aamukahvit puutarhapöydän ääressä. Löydät myös frisbee-radan pihapiiristä. Muutaman kesän on Villa Hennan laiturista puuttunut soutuvene, joka on nyt palautettu paikoilleen. Lähdepä soutelemaan pitkin Taasianjokea, ehkä kokeilet kalaonneasi. Katso muutoksesta  linkistä https://www.youtube.com/watch?v=WJwPzxh2qPw

 

2.4.2018

Mitä saat lomaeuroillasi?

Oletko ajatellut, kun mietit eri vaihtoehtoja lomakohteeksi ja vertaat hintoja, mitä kaikkea euroillasi saat ja mistä maksat ekstraa?

Meillä täällä Lapinjärvellä maksat vain mökin vuokran riippumatta yöpyjien määrästä, ei siis nuppiluvun mukaan. Tervetulleita ovat karvakuonolaiset eli lemmikkieläimet, joista toivomme ilmoitettavan etukäteen.

Olemme jopa niin asiakasystävällisiä, että kerromme asiakkaille mahdollisuudesta ottaa mukaan omat lakanat ja kylpypyyhkeet. Tässä he säästävät 15€ henkilöltä. Moni onkin tarttunut tähän mahdollisuuteen.

Mökkien kunto, siisteys ja varustelutaso ovat taatusti sellaiset, että voit viettää lomasi hyvillä mielin. Internet on tätä päivää, niinpä luonnollisesti nopea ja ilmainen langaton yhteys (Wi-Fi) on jokaisessa mökissä. Auton parkkipaikkaa sinun ei tarvitse varata ennakkoon eikä pysäköinnistä veloiteta mitään. Tilaa riittää kyllä aivan mökin läheisyydessä useammallekin autolle.

MökkivuVuokramökki Villa Hennan grillissä lammasta paistumassa.okraan kuuluu mökkien läheisyydessä sijaitsevat viihtyisät ja suositut grillimajat. Ei hätää, jos sinulla ei ole mukanasi sytykkeitä, sillä grillihiilet ja muut tykötarpeet saat talon puolesta.

KesäaPerhe souturetkellä Lapinjärvellä.ikaan voit polkaista pyörällä kylän raitille, eikä maksa mitään. Mikäli kesälomaasi kuuluu veneily tai kalastaminen, niin viemme sinut Lapinjärven keskustassa sijaitsevalle järvelle, jossa saat sähkömoottorilla varustetun veneen käyttöösi. Kalastusvälineitäkin meiltä saa mukaansa. tarvittaessa voimme opastaa sinua paremmillekin kala-apajille.

Kesäaikaan puutarhamainen piha-alue erilaisine kesäpeleineen on kaikkien käytettävissä. Sisätiloista löytyy biljardipöytä, lautapelejä, kirjasto. Niin, sitten niille, jotka hallitsevat soittamisen jalon taidon tai sitä haluavat treenata, niin täällä on piano, jota voi vapaasti käyttää.

Kun päivä on kulunut iltaan ja on nähty ja koettu monenlaista, niin mikäpä on rentouttavampaa kuin istahtaa valmiiksi lämmitetyn saunan löylyihin. Senkin nautinnon tarjoamme ilman lisämaksua. Mikäpä on sitten köllähtää oman mökin mukaviin ja puhtaisiin vuoteisiin.Saunarakennus

Maaseudun rauha ja kaunis ympäristö. Luonnon läheisyys ja ystävällinen palvelu. Niitä ei rahalla voi mitata.

Voimme siteerata partiolaisten mottoa: ”Ole aina valmis”.  Olemme valmiit palvelemaan parhaan kykymme mukaan ja ottamaan toiveesi huomioon. Sinun onnistunut lomasi on meillekin onnistumisen paikka!

Tyytyväisyystakuu: Mikäli kävisi niin, että palvelumme ”hinta-laatu” -suhde oli sinulle pettymys, niin olemme kyllä valmiit neuvottelemaan kanssasi korvaavista toimenpiteistä.

31.3.2018

Kevättä rinnassa- alennusta hinnassa!

Tartu tilaisuuteen ja käytä hyödyksesi kevättalven tarjous!

 

Silfvastas Holiday Homes vuokramökkien hinnat laskivat viidenneksen eli 20% listahinnasta.

Toimi nopeasti ja varaa kevätlomasi jo tänään, sillä alennus koskee majoittumista huhti- ja toukokuussa 2018!