Ajankohtaista

24.6.2018

Laboratoriosta Silfvastas -vuokramökkiin Uudellemaalle

Elämä on seikkailu

Syksyistä lähiympäristöä, osmankäämit kukkivatEipä tiennyt tämä ihmislapsi noin kuusi vuotta sitten, mihin elämän polut häntä kuljettavat. Millaiseen ympäristöön asetetaan, millaiset tehtävät ja työt odottavat eläkeläispäivinä.

Viitisen vuotta sitten tuli vastaan mies, joka toi naisensa niin maaseudulle kuin maaseutu vain olla voi. Kuitenkin voi todeta: Maalta olen minä lähtenyt ja maalle olen palannut. Tässä välissä liki neljäkymmentä vuotta kului Espoossa, osin Helsingissäkin.

Alussa oli tosi vaikeaa sopeutua näihin laakeisiin maisemiin. Se oma sielunmaisema kun on itäsuomalainen: järvet, metsät ja kukkulat. Kyllähän toki sopeutumisella uuteen ihmissuhteeseenkin on ollut omalta osaltaan haastavaa. Täällä kuitenkin ollaan, eikä muuta voi!

Työura kohdistui tavallaan asiakkaan sisäpuoleen, jos niin voisi sanoa, ts. kliinisen laboratorion kemistiasiantuntijana hormonianalytiikassa. Nyt on kuvio muuttunut siten, että asiakkaat ovat kokonaisvaltaisesti työn kohteena, luoda heille puitteet, joissa voivat kokea olevansa tervetulleita ja paikka, jossa viihtyvät. Yrityksen Silfvastas Holiday Homes toimialue mökkivuokraus tuo paikalle lomalaisia, ohikulkumatkalla yöpyjiä. Keikkatyöläisiäkin on majoittunut pidemmäksikin aikaa.

Herätys, Silfvastas -väki

Miina-kissa

Täytyy todeta, ettei näin eläkepäivillä ollessa ole kertaakaan tullut mieleen, miten saada aika kulumaan. Aamulla kello 7-8 ylös sängystä töppöset lattiaan. Sitten kaksi koirulia ulos aamupissalle. Kissat, Miina ja Manu liehuvat sinne sun tänne ja naukuvat ikään kuin sanoen: ”Anna jo, mamma sitä sapuskaa.” Hyvä, että ehtii sen lautaselle laittaa, kun ensimmäinen hotkaisu on jo suussa. Tomppa ja Hani odottavat kauniisti silmät pyöreinä omaa annostaan.

Usein pappa, eli Kaj, on keittänyt jo aamupuuron ja laittanut kahvit valmiiksi. Siinä sitten päivä käynnistyy uutisia kuunnellen.

Reippahasti käypi askeleet

Heti aamulla tarkista sähköpostit ja muut viestimet, olisiko tullut mökkivuokrauksia, tai ikävämpi puoli: peruutuksia.

Kalenterit ovat tämän homman tärkein kohde. Vältä päällekkäisiä varauksia, muuten ollaan hankaluuksissa, koska pitää löytää asiakkaalle tilalle joku muu kohde. Muista myös purkaa ennakkoon tehdyt mökkivuokraukset, jos asiakkaat eivät tulekaan. Muista päivittää kaikkien kumppaneiden kalenterit.

Muistithan siivota lomamökit edellisten asiakkaiden jäljiltä! Onko kaikki muuten kunnossa, lämpötilat, tarvikkeet WC-paperista pyyhkeisiin.

Toimistosihteerinäkin

Hoida hinnastot ajan tasalle kaikkiin tarvittaviin paikkoihin. Tee vuokratarjoukset. Laskuta mahdolliset vuokrat.

Digi-digi, kaikuu päässä! Markkinoi koko ajan. Päivitä somea ja muuta mediaa. Kirjoita juttuja, Arkisia tarinoita tai kotisivujen blogia. Kuuntele ja katsele webinaareja saadaksesi ymmärrystä aiheeseen.

Entisestä elämästä ja toimesta on tullut onneksi valmiudet käyttää tietokonetta ja erilaisia ohjelmistoja. Kyllä moni asia on täytynyt kuitenkin oppia ”kantapään korkeakoulussa”, yrityksen ja erehdyksen kautta.

Tällä alalla ei voi jäädä toimettomaksi, vaan sinun pitää ideoida koko ajan jotakin uutta, erilaista kuin muilla on. Mainostamista eri kanavissa jatkuvasti, jotta yrityksen tunnettavuus leviää.

Sihteeri toimii varsinaisen kirjanpitäjän apulaisena kirjaten kaikki laskut ja tulot taulukkolaskentaan

Puuha-Pete ja Touhu-Tiina vauhdissa

Kesällä Puuha-Pete niittää nurmikoita, maalaa kuisteja, istuttaa pensaita. Hän huomaa joka hetki jonkun kohteen, joka kaipaa korjausta. Touhu-Tiina hoitaa kukkapenkkejä, kitkee ja kastelee, lakaisee pihaa.  Aina on jotakin puuhaa ja touhua isolla pihalla. jotta se näyttää hoidetulta. Onhan se ensimmäinen kohde, jonka paikalle tulija huomaa. Liisa silfvast Silfvastas Holiday Homes puutarhurina

Kaksi koppaa siivousvälineitä mukaan ja suunta lomamökkiin laittamaan paikkoja kuntoon. ”Oih, vau, ihanaa!”, kuuluu ihastuksen huokauksia, kun asiakas astuu sisälle vuokramökkiin.

On se vaan ihmeellistä, miten loistavasti ollaan onnistuttu. Huipulla pysyminen (9,5 pistettä) on vaatinut työtä ja vaatii sitä jatkossakin.

Elämä on nyt, tässä ja nyt

Tämä työ ja touhu pitää mielen virkeänä. Elä tässä ja täällä täysin palkein. Ota arjesta kiinni, juhlista sitä välillä mukavassa seurassa iloiten.

Olisi mukava nähdä sinut täällä Lapinjärven Pukaron kylässä.

Tule tekemään tuttavuutta ja vietä leppoisia hetkiä Silfvastas Holiday Homes vuokramökeissä.

 

 


Takaisin ajankohtaista sivuille