Siirry sisältöön

Virkistystoiminta

Kulje pitkin ”virkistäytymispolkua”
Mökkeile maalaisympäristössä luonnosta ja hellitä kaikista taakoista.

Nauti luonnosta

Luonnolla on virkistävä vaikutus meihin ihmisiin. Jatkuvan hälyn sijaan hiljaisuutta. Raikasta ilmaa hengitettäväksi. On tilaa ja avaruutta, turvallista oleskelua.

Pihapiiri kukkineen, avarat peltomaisemat ja ohi virtaavan kosken hiljainen kohina. Laakealla rantakivellä valkoinen tuoli houkuttelee sinua istumaan veden ääreen. Siinä veden solinaa kuunnellen huuhdot ajatuksistasi ja koko kehostasi turhat paineet.

Kyläraitti ja metsäpolku kutsuvat liikkumaan, kävellen, juosten tai pyöräillen. Pakkaa eväitä reppuun ja vaella metsätietä laavulle, jossa on nuotiopaikka. Eväsmakkarat paistuvat ja nokipannukahvit maistuvat. Metsä tarjoaa jälkiruuaksi marjoja.

Muistathan, ettei tulta voi tehdä mihin ja milloin vain. Huolehdithan siitä, ettei tuli pääse valloilleen!

Lue, pelaa, musisoi

Oletko sellainen, joka parhaiden virkistyy lukemalla? Olemme koonneet pienen kirjaston, josta voit löytää lukemista.

Kännykkä tai tabletti on tullut liiankin tutuksi kaveriksi. Some vie paljon aikaa ja vuorovaikutus läheisiin jää hyvin vähäiseksi. Entäpä, jos sulkisit laitteet ja ottaisit esiin lautapelejä ja viettäisitte yhdessä lasten kanssa todellista laatuaikaa.

Täällä sinun on mahdollista istahtaa pianon ääreen ja antaa sävelten soljua vapaasti. Laula ja laulata, se hoitaa koko olemusta.

Ruokailua yhdessä

Hiilet hehkuvat grillissä ja herkut kypsyvät hiljalleen. Ympärillä tutut ihmiset, työtoverit tai ystävät. Hiljaisuutta, iloa ja hersyvää naurua, tunnelmaa, jossa on hyvä viipyillä. Kalakaupasta ostettu tai itse pyydystetty tuore kala savustuu savustuslaatikossa.

Nauti Saunasta

Suomessa sauna on ollut se paikka, jossa synnytään ja elämän päätyttyä vainaja valmistetaan viimeiselle matkalleen. Sauna on vieläkin traditio, tietyllä tavalla pyhä paikka suomalaisille.

Ei missään tunnu puhdistuvan niin hyvin kuin saunassa. Puilla lämmitetyn ulkosaunan pehmeässä löylyssä jännitykset raukeavat. Kuule kiukaan sihahdus, kun löylyvesi osuu kiviin, tuli humisee hiljaa uunissa. Hämyistä ja rauhaisaa, kuin olisit toisessa maailmassa.

Saunakammarissa voit istua iltaa yksin tai yhdessä toisten kanssa takkatulen loimutessa. Kuistilta aukeaa kesäisin kaunis luonto ja kukkaistutukset. Koski kohisee ja linnut laulavat. Joskus voit nähdä haikarankin. Kynttilän lämmin valo lyhdyissä illan pimeydessä, taivas lukemattomine tähtineen on uskomattoman kaunis.

Unten maille

Mökissä sinua odottaa pehmoinen vuode ja puhtaat lakanat. Eipä aikaakaan, kun sinut valtaa uni, joka on syvää ja tuo levon uuteen päivään.

Silfvastas Holiday Homes on sinulle, joka tarvitset lepoa ja
virkistäytymistä työ- ja muista arkielämän haasteissa.