Ajankohtaista

20.3.2018

Talven viehätys ja ilot

Hiihtolatu Pukaron pellolla kevättalven auringossaPidätkö sinä talvesta vuodenaikana? Tämän vuoden talvi toi meille lumen ja jään. Varsinkinkin hiihtolomien aikaan saatiin nauttia kirkkaan siniseltä taivaalta helottavasta auringosta. Minäkin otin sukseni esille yli 15 vuoden jälkeen. Tein ladun viereiselle pellolle, noin reilut pari kilometriä pitkän. Kyllä taito on vielä jäljellä, vaikka välillä sukset tahtoivat mennä omia teitään. Kivaa on ollut luikutella. Usein latu peittyi lumeen, kun pohjoistuuli pääsi puhaltamaan yli peltojen tai satoi lunta. Yhtenä viikonloppuna vieraamme halusivat hiihtämään, niinpä avasin ladut heille. Uskotko, että lumellakin on oma tuoksu? Se on puhdas ja raikas.

Jos haluat päästä laskettelemaan, niin Mielakan Rinnekeskus tarjoaa kaiken tasoisille laskettelijoille sopivat rinteet. Ei hätää, jos sinulla ei ole omia välineitä, voit vuokratane paikan päällä. Mikäli mieluummin harrastat murtomaahiihtoa, niin täältä löydät valaistut hiihtoladut. Kuusaanlammen Jääurheilukeskus on avoinna alkutalven tammikuusta maaliskuun puoliväliin, riippuen jääolosuhteista. Auratuilla jääradoilla voit joko hiihtää, luistella tai potkukelkkailla.   (mielakka.com / seikkailuviikari).
Messilän talviurheilukeskuksessa lahdessa on myös tarjolla monipuoliset talviurheiluamahdollisuudet. Moottorikelkkailusta pitävät suunnatkaa Messilään! Siellä on mahdollista osallistua opastettuun moottorikelkkasafariin. (Jump Up J. Helminen Oy)

Vaikka nyt on talvi kääntymässä pikkuhiljaa kevääksi, niin ehkä tässä kuitenkin on vielä mahdollista jatkaa hiihtokautta. Lunta satoi tänäänkin ja pakkasta on öisin muutamia asteita. Palataan seuraavassa Ajankohtais-tekstissä sitten siihen, mitä täällä Kouvolan suunnalla on kesällä matkailijoille tarjolla.


Takaisin ajankohtaista sivuille