Yrityksen tarina | Silfvastas Holiday Homes
Siirry sisältöön

Yrityksen tarina

Keltainen talo joen törmällä

Pukaron tasankojen, peltojen ja niittyjen halki virtaa mutkitellen Taasianjoki kohti Suomenlahtea. Kerrotaan, että Pukaron nimi Pockar tarkoittaa joen polvea.  Toisin paikoin vesi virtaa kivikkojen yli muodostaen kosken. Keväällä joki levittäytyy yli äyräittensä hiljeten kesällä verkkaiseksi juoksuksi.

Suuri keltainen talo seisoo joen läheisyydessä Silfvastas -nimisellä tontilla. Talo on antanut kodin usealle sukupolvelle yli sadan vuoden ajan. Se on seisonut paikoillaan yli sata vuotta, kokenut sotien ja rauhan aikoja. Talo on nähnyt ihmisten tulevan ja lähtevän, syntymät j a kuolemat.

Maaseudun elinkeinot, karjan kasvatus, viljan viljely ja metsät antoivat elannon. Jokirannassa olevan kosken niskalla vesimylly jauhoi viljan jauhoksi omalle väelle ja kyläläisillekin. Metsästä kaadettuja tukkipuita kuljetettiin jokea pitkin sahattaviksi.

Uudet tuulet alkoivat puhaltaa nuoren sukupolven ottaessa vastuun. Maatalous jäi pikkuhiljaa. Tilalle tuli musiikkia, kuoroja ja teatteria, toimimista erilaisissa kunnallistehtävissä. Polttopuuyritys möi ja kuskasi klapeja ympäri pitäjää ja kauemmaksikin. Majoitus- ja matkailuyritys Silfvastas Holiday Homes aloitti toimintansa ja jatkaa edelleen.

Maaseudun idylli, hiljaisuus ja luonnon läheisyys on arvokkainta, mitä täällä löydät. Suuri avara ja kaunis piha-alue. Vanha omenapuu, joka tarjoaa viihtyisän varjon kesän helteellä. Rantatörmällä puulämmitteinen sauna syleilee saunojaa suloisella löylyllä.

Joki kertoo hiljaista tarinaansa. Vanhan mylly peruskivellä viipyen voit auringon laskiessa kuulla satakielen monipolvista laulua. Aisti tuomen vahva ja kielojen vieno tuoksu. Veden solina sen pujotellessa sammaloituneiden kivien välissä rauhoittaa mielen.

Lapinjärven kirkonkylä tunnetaan kauniista miljööstään, kuten vanhoista rakennuksista, pienistä teistä ja kujista. Taasianjoen toisella puolella voit Pukarolla uppoutua samaan tunnelmaan.

Polkupyörällä vanhaa Pukarontietä pitkin pääset Lapinjärven kirkonkylään, jossa voit tutustua kylän tärkeimpiin nähtävyyksiin sekä niiden historiaan kulkemalla opastetun kulttuuripolun.

Ethän jätä lemmikkiäsi pois matkasta. Täällä tykkäämme koirista ja kissoista.

Arvot

  • Tilojen puhtaus, ympäristön siisteys, ekologisuus, viihtyisyys.
  • Asiakkaan ystävällinen kohtaaminen kaikissa palvelupolun vaiheissa.
  • Kodikkuus, toimivuus, esteettisyys, kokemuksia kaikille aisteille.

Missio

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia majoittua maaseudun rauhassa loman, juhlan, kokouksen yms. merkeissä.  Annamme sinulle tunteen välittämisestä, palvelualttiudesta ja vieraanvaraisuudesta.

Visio

Pidämme yllä ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti ollaksemme edelleenkin niin kotimaassa kuin ulkomailla tunnettu ja arvostettu matkailuyritys, jonne on mukava palata uudestaan.