Siirry sisältöön

Stugan Villa Henna

Hyres stugan Villa Henna (45 m2), boytan ligger på en våning.

Hyres stugan Villa Henna är ett bra val för en liten familj eller fyra vuxna.

Plats och omgivning

Villa Henna är ett vackert envånings timmerstuga. Den byggdes på en trädgårdsliknande tomt vid floden Taasia. Den skyddade entrén till stugan är i riktning mot floden och solnedgången. Villa Henna har takbelagda verandor på vardera kortsida. Stugan fick en ny inre karaktär år 2018 då innerväggarna, taket och golvet målades om.

Trätrappor leder till flodstranden och till en brygga. Området framför stugan är täckt med gräsmatta på sommaren med trädgårdsmöbler. Bredvid stugan finns en rymlig grillhydda, där man kan grill med kol.

En häck ger ett bra skydd mellan stugorna Villa Anne och Villa Henna.

Grannar

Den närmaste grannen bor på andra sidan floden. Därifrån ser man närmast hästarna som befinner sig på gården. Den andra grannen är slumpmässigt på plats. Villa Henna ligger på ett skyddat och lugnt ställe.

Layout

Dörren från verandan leder till korridoren. Till vänster finns vardagsrummet och köket. Sovrummet ligger på höger sida, liksom badrummet, genom vilket du har tillgång till den elektriska bastun.

Sovrum

I sovrummet finns en dubbelsäng (160 x 200 cm) med fjäder madrass. Madrasser, dynor och filtar finns tillhands. Påslakan och örngott kan hyras (7 €/set), eller så kan du ta med egna. Det finns nattduksbord och lampor på vardera sida av sängen.

Sovrumsfönstret har utsikt över lekplatsen bakom parkeringen. Rummet vetter mot soluppgången men fönstret har persienner. Vid behov kan en barnsäng placeras i rummet.

Lounge område

Detta rum ligger i riktning mot floden, fälten och gården.

Loungen har en öppen spis med ved och tändare. Soffan kan användas som en dubbelsäng, 140 x 180 cm. Filtar, kuddar och madrasser finns i garderoben.

Framför soffan finns ett litet bord. Det finns även en TV, radio, DVD-spelare och internetrouter (Wi-Fi).

Verandan

På den takbelagda men öppna verandan finns ett litet bord och flera stolar.

Under sommaren är det blommor som försäkrar en mysig stämning på verandan, på vinter är det julljus och annan dekor.

Köket

Villa Hennas kök är en del av vardagsrummet. För att tvätta disken finns det två handfat och en kran för kallt och varmt vatten. Där är även kranen för diskmaskinen är ansluten.

I köket finns även en ungn med spis och en fläkt ovanför. Det runda matbordet rymmer 4 – 5 personer. På diskbänken finns en kaffebryggare, vattenkokare och brödrost. Mikrovågsugnen finns på hyllan ovanför diskbänken och diskmaskinen där under. Kylskåpet med frys finns bredvid soffan.Skåpen innehåller köksredskaper som tallrikar och glas. I lådorna hittar du bestick och fler köksredskaper. I skåpet under diskbänken finns två soptunnor, sopsäckar och diskmedel. I städskåpet finns en dammsugare och andra rengöringsredskap, ett strykjärn och en strykbräda. I utebastun finns en tvättmaskin som får användas.

Badrum & bastu

I badrummet finns en duschkabin, ett handfat, en toalett och bidédusch. För småbarn finns det en potta och en toalettring för barn.

I spegelskåpet finns det schampo och flytande tvål, tandkräm, muggar, tvättsvampar och dylikt.

I badrummet finns även hand- och kroppshanddukar, toalettpapper, en papperskorg, en hårtork, instruktioner för korrekt handtvätt, handtvål och desinfektionsvätska.

Den lilla elektriska bastun är en del av badrummet.

Brandsäkerhet

Stugan har ett rök- och kolmonoxidalarm och en brandfilt. Det finns även en brandsläckare i korridoren. Säkerhetsanvisningar finns här, samt kopierade i stugan.

Städning och hygien

I städningen är vi särskilt noga med att förhindra spridningen av infektioner. Handtvättsanvisningar finns i badrummen. Vi använder ekologiska rengöringsprodukter.

Anvisningar för sortering av sopor

 1. Bio- och blandavfall består huvudsakligen av mat och matrester. (papperskorgen under diskbänken)
 2. Brännbart avfall, papper, kartong etc. (papperskorgen under diskbänken)
 3. Glas-, metall- och plastavfall sorteras separat i den stora behållaren.
 • Vänligen fyll i gästkortet. Vi vore mycket tacksamma om ni lägger till er e -postadress.
 • Alla våra hyresstugor är rökfria. Om du röker, lägg tobaksstumparna i askkopparna. Kasta dem inte på gården eller in i grillen.
 • Bränn inte stearinljus eller värmeljus inne i stugan.
 • Sängarna är utrustade med madrasser, täcken och kuddar. Det är obligatoriskt att alltid lägga lakan och örngott på sängarna (antingen ägna eller hyra för 8 € per set).
 • Du kan tvätta smutsbyk med tvättmaskinen i bastun. Strykjärn och strykbräda hittar du i stugan.
 • Boendet har grundläggande rengöringsutrustning (kvast, dammsugare, mopp, tvättmedel).
 • Tvätta disken före avresan.
 • Flytta alla föremål/behållare tillbaka till sina ursprungliga platser efter att ha flyttat dem från en plats till en annan. Samla ihop skräp och avfall och ha dem sorterat (bio/blandavfall; brännbart/plast; glas, flaskor och metallburkar).

Anvisningar för sortering av sopor

 1. Bio- och blandavfall består huvudsakligen av mat och matrester. (papperskorgen under diskbänken)
 2. Brännbart avfall, papper, kartong etc. (papperskorgen under diskbänken)
 3. Glas-, metall- och plastavfall sorteras separat i den stora behållaren.

Villa Henna