Helposti ja nopeasti perille, enemmän aikaa lomailuun.

Rekisteriseloste

Koiraystävällinen vuokramökki ja lomapaikka hakusessa? Missä voisimme viettää kaiken kaikkiaan koiraystävällisen loman? Pohditko tällaisia kysymyksiä tulevia lomia suunnitellessasi? 

Ystävää ei jätetä 

Koira on ihmisen paras ystävä. Eikös sitä näin monesti todeta?  Pitänee paikkansa, sillä koira on uskollinen ja aina iloinen. Se ei murjota eikä ole pahalla tuulella.  Se on älykäs, se on mitä parhain ”terapeutti” ja ymmärtäjä ilman sanojakin, se osaa kuunnella keskeyttämättä sinua. Ihmiset ovat puolestaan koiralle sen oma lauma, jossa sillä on oma paikkansa ja joka sitä rakastaa ja hoitaa hyvin.

Koira mukaan vai hoitolaan?

Koira tahtoo tietysti olla laumansa mukana niin arjessa kuin lomallakin. Ikävähän siinä  saattaa tulla  lauman ihmisjäsenillekin, jos ollaan erossa pidemmän aikaa! Löytyy toki koirahoitoloita, mutta mistä aina tietää, millaiseen paikkaan lemmikkinsä vie. Eikä sekään ihan ilmaista ole, vaan lomabudjetista saattaa lohjeta sievoinen summa.

Millainen on koiraystävällinen loma ja lomapaikka?

Matkustaminen

Matkanteko kotoa lomapaikkaan on oltava mahdollisimman helppoa. Ei pitkiä ajomatkoja, sillä varsinkin kesähelteellä monen tunnin oleskelu  kuumassa autossa on koiralle rasitus. On muistettava pitää riittävästi taukoja.

Vuokramökki koiraystävälliseen lomaan

Koiraystävällisessä  mökissä tulisi olla riittävästi tilaa isohkollekin koiralle, samoin myös omaa rauhaa. Sisään käynti on oltava helppoa. Koira ei ehkä ole tottunut liikkumaan portaissa tai sitten joku terveyteen liittyvä syy tai jopa pelko voi estää sitä kulkemasta portaita. Omalle pienelle mäyräkoiralle portaat ovat suuri rasite ajan oloon sen pitkälle selälle.

Koiraystävällinen vuokramökki Silfvastas Holiday Homes

 Koiraystävällinen lomaympäristö

Koiraystävällisenen loma merkitsee myös hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Lenkkeilyyn on tarjolla avaria peltoja, raikkaita metsäreittejä ja turvallisia tieosuuksia. Oma jackrusseli on sellainen nuuskuneiti, joka tarkastaa jokaisen korren ja ojanpohjan ulkoilureitin varrella. Joku on sanonut hauskasti niiden lukevan ”sähköpostiviestit” edellisiltä kulkijoilta. Niistä pissamerkeistä ne muodostavat käsityksensä siitä, millainen ja minkä kokoinen mahdollinen kulkija on ollut.                     Silfvastas Holiday Homes koiraystävällinen loma

 

Kaupunki on usein hälyinen ja levoton, on liikennettä ja paljon ihmisiä. Maaseudulla turvallisessa pihapiirissä ja lähellä luontoa eläinkin nauttii ympäristön rauhasta.

Uintimahdollisuudet ovat tietysti luksusta, varsinkin kuumina kesäpäivinä. Mikäs on sen mukavampaa, jos löytyy myös leikkikavereita, toisia ystävällismielisiä koiria, jotka tulevat toimeen niin ihmisten kuin vieraiden koirienkin kanssa. Toki on hyvä selvittää puolin ja toisin, miten eläimet pärjäävät keskenään ja sitten toimitaan sen mukaisesti.

Matkustus kotimaassa vai ulkomaille? Kumpi on koiraystävällisempää?

Kun lähdetään ulkomaille koiran kanssa, pitkä lentomatka voi olla eläimelle hyvin stressaava. Näin on varsinkin silloin, jos koira kokonsa puolesta joutuu olemaan koneen ruumassa häkissä monta tuntia. Pikkukoira toki pääse matkustamoon omassa laukussaan ja oman lauman läheisyydessä.

Liikkuminen koiran kanssa ulkomailla voi olla rennompaa. Monissa maissa koirat saavat liikkua kaupungilla vapaina, jos ovat omistajiensa hallittavissa. Ulkomailla sallitaa lemmikkikoirille muutenkin enemmän vapautta kuin meillä Suomessa. Sen voi tuoda esim. kahvilaan ja kauppoihin. Meillä Suomessa taidetaan olla ehkä liiankin rajoittavia terveen perhekoiran viemisestä julkisiin tiloihin.

Kotimaassa on monessa suhteessa turvallista

Perusrokotukset riittävät kotimaassa. Ulkomaille saatetaan vaatia joitakin erikoisjärjestelyjä. Aina voi sattua myös koiralle tapaturma tai se sairastuu. Silloin on tärkeää, että eläinlääkäripalveluita on helposti saatavilla omalla kielellä.

Ulkomailla voi törmätä vaelteleviin (katu)koiralaumoihin. Eräs paljon matkustellut pariskunta varoitti menemästä liian lähelle näitä koiria varsinkin ilta-aikaan. Ne saattavat puolustaa omia reviirejään ja olla hyvinkin aggressiivisia tunkeutujaa kohtaan.

 

Voisimmeko olla sinulle se koiraystävällinen vaihtoehto miettiessäsi seuraavaa lomaasi?

Lapinjärven Pukaron kylässä on SILFVASTAS HOLIDAY HOMES majoitustilat,  koiraystävällinen lomapaikka, jossa viihtyy niin koira kuin perhekin! On tilaa niin sisällä kuin ulkonakin. Maaseudun virkistävä ilmapiiri, raikas luonto ja muutenkin hyvät vuokramökit kutsuvat koiraystävälliseen loman viettoon. Meillä on ollut monenlaista nelijalkaista karvakuonolaista täällä lomailemassa.

 

Koiraystävällinen majoitus top 15% maailmasssa

Aidot koiran kanssa vierailleiden asiakkaiden kokemukset  ja tyytyväisyys ovat paras todiste koiraystävällisestä lomamökistä

Aigu, hollannin paimenkoira vietti  tuli pääkaupunkiseudulta viettämään viikonlopun Villa Annessa yhdessä emäntänsä ja tämän ystävättären kanssa. (Booking.com)

Kaikki oli juuri niinkuin piti ja jopa enemmän. Meidät otettiin tervetulleena vastaan ennen annettua sisäänkirjautumisaikaa. Mökki oli viihtyisä ja siisti. Kaikkea tarvikkeita löytyi ja ilmoitettiin jopa, mitä mausteita löytyy kaapista jo valmiina. Tarvikkeita tosin oli enemmänkin. Paikka oli kauniilla ja rauhallisella paikalla. Koirakaveri otettiin ystävällisesti vastaan ja toivotettiin uudelleenkin tervetulleeksi. Hyviä lenkkipaikkoja ympäristössä. Isäntäväki oli hyvin palvelualtista ja saunaan pääsi heti, kun vain pyysi, molempina päivinä. Sauna lämmitettiin valmiiksi( puusauna). Ammattimaista toimintaa asiakkaiden hyväksi. Ystävällistä palvelua. Suosittelen lämpimästi myös lemmikkien kanssa matkustaville.

 

 

 

Sulje [x]