Koiraystävällinen mökki | Silfvastas Holiday Homes, Pukaro
Siirry sisältöön

Pääsevätkö lemmikit mukaan lomamökkiin?

Mietitkö, pääsevätkö lemmikit mukaan lomamökkiin? Ei hätää, meille Silfvastas Holiday Homes -lomamökkeihin voit ottaa lemmikkisi mukaan. Ei tarvitse pohtia, mistä löytyisi hyvä hoitaja loman ajaksi? Meillä on kaksi mäyräkoiraa ja kaksi kissaa talossamme, joten ymmärrämme sinua oikein hyvin.

Koirat ovat koiria, koirat ovat erilaisia

Pieniä ja arkoja

Pieni ruskea mäyräkoiruli kaivautuu peiton alle ja ihan liki. Tomppa haluaa olla sylissä, lähellä. Lieneekö isäntä saanut hemmottelemalla siitä sellaisen vauvan, tiedä häntä. Voihan se olla luonteeltaankin niin hellyyden kipeä. Vieraiden suhteen Tomppa on arka ja pelokas, siksi se haukkuu niskakarvat pystyssä ja piiloutuu omistajan jalkojen taakse. Vähitellen se kuitenkin rauhoittuu tajutessaan, että tilanne on hallinnassa.

Suurempia ja tuttavallisia

Hani viihtyy omissa oloissaan ja viettää pitkät ajat ulkona ikään kuin tarkkaillen maailman menoa. Välillä ponkaisu tielle, jos siellä joku liikkuu. Huh, se on pelottavaa, koska tiellä kulkee myös moottoriajoneuvoja. Kun vieraita saapuu pihaan, on Hani ensimmäisenä tervehtimässä tulijoita. Se on lasten lemmikki lempeän luonteensa vuoksi. Tykkää ruuasta ja viihtyy siellä, missä grillataan.

Toinen tykkää lämmöstä

Tomppa hakeutuu lämpöön. Kun aurinko paistaa ja valo osuu lattiaan, niin siitä kohdasta löytyy Tomppa. Ihmisen syli on lämmin, samoin peiton alla. Hanin lämmintä turkkia vasten on mukavaa painautua.  Hani onkin alusta alkaen ollut kuin emo Tompalle.  Ikävä tosiasia on kuitenkin, että välillä on pakko piipahtaa ulkonakin, vaikka se ei ole kovin kivaa, varsinkaan jos on viileää. Nopeasti pissalle ja sitten pikkujaloilla kipin kapin portaat ylös ulko-ovelle ja sisään.

Toinen tykkää viileästä

Kun sisällä on ollut kovin kuuma, hakeutuu Hani johonkin viileään paikkaan. Silloin pieni jää yksinään ja vaille lämmintä vieruskaveria. Voi, mikä poru siitä syntyy, nyyhkytystä ja vinkumista, teräviä haukahduksia oviportin takana. ”Pappa, tule hakemaan minut.” Eikä auta muu kuin ottaa se viereen, ellei halua valvoa kuunnellen sydäntä raastavaa vikinää.

Aina ei suju ongelmitta

Nelisen vuotta sitten talon alkuperäiset koira-asukkaat joutuivat sopeutumaan uuteen tulokkaaseen reviirilleen. Saku tuli taloon. Koko jengi oli tietysti samassa vuoteessa kanssamme. Jossakin vaiheessa alkoi Tomppa osoittaa aggressiivisuutta koiravanhukselle ja tilanne kärjistyi tappeluihin. Siinä rytäkässä meni kynsiä niin talon isännältä kuin Sakultakin. Piti miettiä, miten homma hoidetaan. Tomppa ja Hani joutuivat väistymään toiseen rakennukseen. Meillä oli silloin kissa, joka asui studiossa ja joka tuli toimeen hyvin näiden kahden kanssa. Eli kolme sinne ja vain vanhus nukkui sisällä lattialla sängyn vieressä.

 Aika olla yhdessä ja aika on erota

Tuli se kesäkuinen arki-ilta pari vuotta sitten, jolloin oli aika jättää jäähyväiset.  Minun ja koirani Sakun liki 16 vuoden yhteinen taival tuli päätökseen. Se oli kova paikka, vaikka olikin odotettavissa. Vielä nytkin nähdessäni siitä valokuvia, kyynel tulee silmäkulmaan. Paljon muistoja, monet metsäretket ja palloleikit. Saku Charmander oli aina valmis lähtemään ulos kanssani. Lenkkiseuraa kaipaan, siksikin olen haaveillut uudesta koirasta. Marraskuussa sitten tulee uusi lapsukainen taloon: jackrusseltyttönen.

Koira kuuluu perheeseen arkena ja lomalla

Sinä asiakkaanamme, sinulla on lupa ottaa lemmikit mukaan lomamökkiin. Toki voi olla riski jollakin allergiseen reaktioon, jos mökissä on oleillut koira tai kissa.  Tähän mennessä on ollut onneksi vain yksi tapaus, jossa lapselle ilmaantui iho-oireita. Olemme tiedottaneet  asiakkaitamme, että täällä saa olla eläimiä. Lomamökkiä valitsevien asiakkaiden tulisi ottaa tämä huomioon, jos perheessä on allergiaa. Koiravieraiden jälkeen toki on kiinnitettävä enemmän huomiota perusteelliseen siivoukseen.

Siispä, ei kuin hännät heilumaan! Tervetuloa isot ja pienet ja siltä väliltä olevat lemmikit mukaan lomamökkiin Silfvastas Holiday Homes’iin!