Siirry sisältöön

Villa Henna – vuokraa perheellesi

Kesäloma lähestyy. Mitenhän sen tänä vuonna viettäisimme? Mitäpä, jos vuokrattaisiin mökki. Löytyisiköhän kohtuullisen matkan päästä sellainen perheelle sopiva, siisti ja hyvin varustettu  asumus. Niin, koirakin kuuluu perheeseemme, joten pitäisi olla sellainen paikka, johon se voisi tulla mukaan.

Tutkailenpa Googlesta. Mikähän tuo Silfvastas Holiday Homes oikein on? Katsotaan ja tutkitaan, mitä he tarjoavat. Kotisivut ainakin näyttävät mukavilta ja sieltä löytyy hyvää tietoa. Kohtuullisen matkan päässä näyttäisi olevan, noin 100 km, Helsingin suunnasta.

Täällä on yhteystiedot, joten soittelenpa heille ja kyselen hieman lisää vuokramökeistä, varsinkin tuosta lomamökki Villa Hennasta.

Ystävällinen ääni vastaa puhelimeen

–  Silfvastas Holiday Homes. Miten voin auttaa?

Näin keskustelumme eteni

– Hei,  soittelen täältä pääkaupunkiseudulta. Kesälomamme alkaa piakkoin ja haluaisimme vuokrata mökin viikoksi. Onkohan teillä vielä mökkiä vapaana 1.-7.8.?

– Ensinnäkin, kiva, että paikkamme herätti kiinnostuksenne. Kiitos yhteydenotosta. Kuinka monta asukasta olisi tulossa?

– Meitä on minä ja mieheni sekä 6- ja 9-vuotiaat lapset.

– Siis pieni perhe! Villa Henna on varmaan teille juuri sopiva vuokramökki. Odotatko hetkisen, niin tarkistan kalenterin. Mökki näyttää olevan vapaana haluamananne ajankohtana.

– Katselinkin kotisivuillanne tuota mökkiä. Se vaikutti oikein kivalta.

– Niin, se on viihtyisä ja siisti mökki, kuten muutkin vuokratilamme. Sisäremonttia tehtiin viime maaliskuussa. Mökissä on tilava tupakeittiö, makuuhuone ja peseytymistilat. Lisäksi siellä on oma sähkösauna.

– Ai niin, saako teille tuoda pienen koiran mukana?

– Karvaiset eläinystävät ovat tervetulleita, joten ottakaa vain mukaan. Meillä itsellämme on kaksi mäyristä, iso pitkäkarvainen ja pieni lyhytkarvainen.

– Kaipaisimme omaa rauhaa, joten miten lähellä siinä on muita rakennuksia tai asukkaita?

– Isolla puutarhamaisella pihalla on meidän kotitalo. Noin 50 metrin päässä pensasaidan erottamana on Villa Anne, toinen vuokramökkimme. Joen toisella puolella on naapuritalo, joka jää kesällä puiden taakse piiloon. Iso ulkokuisti antaa joelle ja pelloille päin ilta-auringon puolelle. Talon edessä on reilunkokoinen nurmikkoalue.

– Minua kiinnostaisi tietää, millaiset nukkumispaikat mökissänne on. Miehen selkä välillä oireilee, joten tukeva sänky on tarpeen

– Mökissä on erillinen makuuhuone, jossa on hyvä joustinpajalla varustettu parisänky. Tupakeittiössä olevasta sohvasta saa nukkumispaikat kahdelle. Tarvittaessa sinne mahtuu myös lisävuode. Kaikki muut vuodevaatteet paitsi lakanat kuuluvat hintaan. Liinavaatemaksu on 10€/setti, jonka voitte säästää ottamalla omat lakanat mukaanne.

– Mökissä näytti olevan hyvä keittiö kaikkinen tarpeellisine laitteineen, kuten kahvinkeitin, leivänpaahdin jne.

– Kyllä, se on hyvin varustettu ja toimiva.  Tunnelmaa ja viihtyisyyttä luo takka varsinkin sateisena päivänä. Mökin vieressä on vapaasti käytettävissä tilava, valoin varustettu grillikota. Hiilet ja sytytysaineet löytyvät talon puolesta.

– Tosi kivalta kuulostaa. Keskustelen vielä perheeni kanssa.

– Sopii, teen teille ennakkovarauksen. Pyydän ystävällisesti, että ilmoitatte päätöksestä viimeistään kahden vuorokauden kuluessa.

– Teemme näin. Kiitos!

– Kiitos ja kuulemiin.