Siirry sisältöön

Voisitko viettää syyslomasi tällä kertaa näin?

Vuokraisitko mökin maaseudulta näin syksyllä? Koetko, että tämä on se kurjin ajanjakso vuodesta? Masentaako ja ahdistaako, kun on pimeää ja koleaa.  Toisaalta, voisitko kokea syksyn toisella tavalla? Voisiko se olla hetki pysähtyä? Kävelyretki luonnossa ihastellen puiden väriloistoa ja kokien, miten luonto alkaa valmistautua lepokauteensa. Jos sataa ja tuulee, niin vetäisepä villasukat jalkoihisi,  sytytä kynttilä ja nauti mökissä takkatulen lämmöstä .

Viime kesän kuulumisia

Silfvastas holiday Homes’ssa kesä oli vilkas matkailun suhteen. Meitä ilahduttavat ne lukuisat hyvät palautteet, joita olemme asiakkailtamme saaneet.  Asiakaskunta on myös laajentunut, sillä meidät ovat löytäneet niin saksalaiset ranskalaiset, espanjalaiset kuin italialaiset ja  hollantilaiset, lisäksi vierailijoita on tullut Sloveniasta, Slovakiasta ja Virosta. Kaukaisimmat vieraat tulivat Baltimoresta, Yhdysvalloista. Heillä oli täällä tapaaminen Venäjällä asuvien perheenjäsentensä kanssa. Venäläiset ovat edelleen suurin asiakasryhmä. Monet ovat jo kanta-asiakkaita, eli ovat täällä jo toista tai kolmatta kertaa. Ei pidä unohtaa oman maamme matkailijoita, joita olemme saaneet pitää myös vierainamme.

Syksyn tuomaa touhua

No, eipä oikeastaan vielä. Syys-, loka- ja marraskuu ovat tavallista vilkkaampaa tänä vuonna. Uusi vuosi ja tammikuun alku on täyteen buukattu, jopa ensi vuoden kesällekin on varauksia.

Lataantumista

Kiireen keskellä on hyvä pysähtyä, lähteä luontoon. Nyt on ollut todella kaunis syksy. Ruskan värit ovat silmiä hivelevän kauniit: puhtaan keltaisesta oranssiin ja tummanpunaiseen, välissä vielä vihreääkin. Kun aurinko paistaa, niin puut ikään kuin hohtavat valoa. Auringonvalon vähetessä lehtivihreä ja ravinto siirretään talteen ja jäljelle jäävät nämä lämpimät sävyt. Luonto on valmistautumassa lepokauteen. Pakkasyöt, myrskytuuli ja sade riipivät lehdet maahan, mutta jokaisen kuolevan lehden alla on uusi silmu odottamassa uutta kevättä.

Syysmuuton aikaan

Alueen laakeat pellot levittäytyvät vielä osittain tällä hetkellä tasaisen vihreinä. Ne ovat ihanteellisia levähdyspaikkoja muuttolinnuille. Suuret hanhilaumat peittävät sata- tai tuhatpäisinä parvina pellot. Välillä niitä lentää monelta suunnalta muodostaakseen parven tai useampia. Vaistomaisesti ne asettuvat tietynlaiseksi muodostelmaksi, usein yhden yksilön johtamaksi auraksi.

Taasianjoen rantamilla pesii kesäisin myös joutsenia. On todella juhlavan herkistävä näky, kun viiden, kuuden joutsenen muodostelma lentää melko matalalla pihapiirin yllä. Kuiskaan niille hyvän matkan toivotuksen ja toivotan ne tänne jälleen ensi keväänä.

Lähellä olevalla maatilalla on kesällä paljon pääskysiä. Ennen lähtöään niillä on tapana kokoontua yhteen esim. sähkölangoille ikään kuin suunnittelemaan muuttohetkeä. Luonnossa riittää ihmettelemistä. Täällä on hyvät mahdollisuudet lintubongareille seurta lintujen muuttoa niin keväisin kuin syksyisinkin.

Vuokraa mökki maaseudulta ja nauti rauhasta

Tule syyslomallasi maaseudulle Pukaron kylään Lapinjärvelle! Täällä voit järjestää pikkujoulun, miksei myöskin viettää joulun. Tästä voit varata sinulle sopivan ajankohdan ja majoitustilan.

Silfvastas Holiday Homes’n isäntäväki toivottaa sinut tervetulleeksi olemaan ja nauttimaan maaseudun rauhasta ja hyvästä palvelusta.